Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Stefan Gjorgiev

truba / rođ. 2007. g / Solisti 4. (rođeni 2006. i mlađi)

UŠ Franje Lučića, Velika Gorica, Velika Gorica, Hrvatska

Mentor: Tomislav Špoljar, prof. mentor

Ime i prezime korepetitora: Iva Šorša

Program

1. krug

Vasilly Brandt: Koncert No.1 in Es, Op.11 (8,30 min.)
Grigori Dinicu: Horo staccato (1,45 min.)

2. krug

Georges Enescu: Legende (6,30 min.)

Životopis natjecatelja

Stefan svira trubu 4 godine. Osvojio je mnoge nagrade u R.Hrvatskoj i izvan nje. Ponosan je na svoje makedonsko porijeklo i domovinu u kojoj odrasta. Usavršavao se kod M.Zokića, D.Teskere, P.Obradovića, S.Carstee, A.Ikova, R.Friedricha, Y.Meltzera te online kod D.Baldwina, T.Ploga i A.Vizzuttia. Samo u posljednjih godinu dana naučio je oko 30-ak dijela pisanih za trubu.

Životopis mentora

https://www.vanlaartrumpets.nl/en/artists/tomislav-spoljar

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković98Lijepi i veliki ton s logičnim fraziranjem.
1Ljubiša Jovanović99Virtuozno tretiraš trubu. Lep je i zvuk. I dole sviraj još mekše, ne boj se! Molim te sviraj i kompozicije sa prelepom kantilenom..molim te! Čestitke, od srca!
1Branko Mihanović98
1Mladen Đorđević100Sve naj naj. Bravo za profesora, mamu i tatu. Veoma sam se zamislio, šta dalje. Samo kod Erik Aubiera je moj savjet.
1Mario Šincek98Vrlo težak i ambiciozan program. Možda bi s malo prikladnijim program postigao čak bolje rezultate. Mlad svirač i ima vremena za ovakve zaista teške skladbe.
1Diana Grubišić Ćiković97
1Tomislav Vukšić98
1Ida Gamulin98
1Boris Lenko90
1Miljenka Grđan99Bravo!
1Orest Shourgot96
1Krešimir Lazar95
2Krešimir Seletković99Bravo!
2Ljubiša Jovanović99Počeo si divno, smireno! Fokusirano, skoncentrisano, divno! Srećno! Samo napred!
2Branko Mihanović98
2Mladen Đorđević96Vezbati klavir da bi mogao pratiti o ako komplikovane partiture. Danas je bilo malo slabije. Sve u svemu, oduševio me je Stefan, i zelim mu sve nalbolje
2Mario Šincek97Opet isto kao i 1.krug, preteški program koji nisi uspio probavit. Intonacija upitna, pogotovo kada se koristi sordina. Konstantno visok. Više suradnje s korepetitorom, posebno paziti na ritmičke vertikalu u partituri.
2Diana Grubišić Ćiković96
2Tomislav Vukšić97
2Ida Gamulin96
2Boris Lenko96
2Miljenka Grđan99Bravo!
2Orest Shourgot97Meni je intonativno previsoko. I u prvoj etapi isto. Odličan dečko samo program je jako težak a kvaliteta nije na visini. Znači da je program preambicijozan, ako takav program onda mora biti perfektan. Barem intonativno. U orkestru neće proći jer neće se moći naštimati prema takvoj intonaciji. Drugim riječima svira falš. Sorry, to je kolegionalno rečeno, ako si pametan onda shvatiš to kao prijateljski svijet. Imaš vremena da popravi i svira ćeš mrak kako dobro, a za sada s ani program i pročisti intonaciju.
2Krešimir Lazar97