Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Eva Jandrašek

violončelo / rođ. 2006. g / Solisti 4. (rođeni 2006. i mlađi)

GŠ Vatroslava Lisinskog, Zagreb, Bestovje, Hrvatska

Mentor: Dalibor Crnogorac, prof., mentor

Ime i prezime korepetitora: Krešimir Popović, prof.

Program

1. krug

Max Bruch: Kol Nidrei, op.47 (10,40 min)

2. krug

Camille Saint-Saëns: Koncert za violončelo op.33 u a-molu - I.st. Allegro non troppo (6,30 min)

Životopis natjecatelja

Eva Jandrašek rođena je 4. siječnja 2006. godine u Zagrebu. Završila je osnovnu glazbenu školu u Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru u klasi prof. Nikoline Tičinović Čavrag te 2020. upisala srednju glazbenu školu u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Crnogorca. U sedam godina svoga glazbenog obrazovanja sudjelovala je i usavršavala se na seminarima kod prof. Dobrile Berković-Magdalenić, prof. Nikole Ruževića, prof. Gala Faganela i prof. Milana Hudnika. Sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima te osvojila brojne nagrade.

Životopis mentora

Diplomirao violončelo 1991.g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja. Nakon toga usavršava sviranje komorne glazbe na „La Scuola Superiore Internazionale di Musica da Camera del Trio di Trieste u Duinu“.
Od 1992.g. do 1995.g. svira u Simfonijskom orkestru HRT na mjestu zamjenika vođe dionice, a od 1992.g. do 1997.g. svira i kao solo violončelist u ansamblu „Windstrings“ s kojima održava brojne koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj i Slovačkoj.
Već dugi niz godina radi kao profesor violončela na glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Kao pedagog, sa svojim đacima osvaja brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima
U okviru svog pedagoškog rada ostvaruje brojne kontakte s renomiranim profesorima iz Hrvatske i inozemstva s kojima organizira i seminare.
Također je član mnogih ocjenjivačkih sudova, a bio je i član povjerenstva za izradu aktualnog Plana i programa za osnovne i srednje glazbene škole u okviru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Dobitnik je Godišnje nagrade HDGPP-a za postignute iznimne rezultate svojih učenika u 2016.g.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković98Jako lijepi i definirani ton. Malo samo više čistoće u pasažama.
1Ljubiša Jovanović97Hvala za izbor programa. Možeš da iskažeš puno muzike koju nosiš u sebi! Bravo!
1Branko Mihanović96
1Mladen Đorđević97
1Mario Šincek99Čista i uživljena interpretacija.
1Diana Grubišić Ćiković97
1Tomislav Vukšić98
1Ida Gamulin97
1Boris Lenko96Prekrasan zvuk. Tužan.
1Miljenka Grđan95Lijepo i muzikalno! Bravo!
1Orest Shourgot99
1Krešimir Lazar95
2Krešimir Seletković98Jako lijepa izvedba!
2Ljubiša Jovanović96Bravo mlada umetnice! Jako puno superiornosti! Razvijaj svoj ton, širi vidike i perspektive! Velike čestitke prof. Daliboru Crnogorcu na SVIM mladim čelistima koje je izveo ovih dana!
2Branko Mihanović97
2Mladen Đorđević95
2Mario Šincek99Prekrasan ton, lijepe fraze. Bolje nego 1.krug.
2Diana Grubišić Ćiković98
2Tomislav Vukšić96
2Ida Gamulin95
2Boris Lenko97
2Miljenka Grđan93Bravo!
2Orest Shourgot99Meni fali volumena i projekcije zvuka u dvoranu, možda treba jači instrument, jer je odsvirane sve a ne artikulira sve do kraja u dvorani. Sve skupa odlična prava svirka.
2Krešimir Lazar97