Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Inga Potnar

violina / rođ. 2006. g / Solisti 4. (rođeni 2006. i mlađi)

GŠ Vatroslava Lisinskog, Zagreb, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Krunoslav Marić, profesor

Ime i prezime korepetitora: Krešimir Popović

Program

1. krug

1. Jules Massenet : Meditacija (4,15 min)
2. Dmitry Kabalevsky : Koncert u C-duru, op.48 (4,54 min)

2. krug

1. Fritz Kreisler : Preludij i Allegro (6,20)

Životopis natjecatelja

Inga Potnar rođena je 19.06.2006. u Zagrebu. Pohađa 8. razred OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, kao i 1. razred srednje glazbene škole u GŠ Vatroslava Lisinskog kod profesora Krunoslava Marića. Na dosadašnjim natjecanjima ostvarila je mnogobrojne izvrsne rezultate, 1. nagrade i 1. mjesta.

Životopis mentora

Krunoslav Marić osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Rijeci, a diplomirao je 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Maje Dešpalj Begović. Nakon završenog studija, usavršavao se u klasi prof. Ilye Gruberta na Fondazione musicale Santa Cecilia u Portogruaru (Italija). Kao solist nastupao je uz Orkestar opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i uz Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu. Dobitnik je nekoliko nagrada na državnim natjecanjima. Još za vrijeme studija aktivno se bavi komornom glazbom pa tako 2005. godine s Akademskim gudačkim kvartetom snima nosač zvuka s djelima A. Weberna i J. Š. Slavenskog, u izdanju Hrvatskog glazbenog zavoda. Bilježi uspješne nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Snimao je za HRT i talijanski RAI. Također surađuje sa skladateljima filmske i scenske glazbe, njegove snimke nalaze se u mnogim dokumentarnim i dugometražnim filmovima te suvremenim baletnim predstavama. Bio je član gudačkog kvarteta Porin. Surađivao je s mnogim orkestrima u Hrvatskoj. Usavršavao se na seminarima istaknutih pedagoga u zemlji i inozemstvu. Od 2018. godine gostujući je koncertni majstor Sarajevske filharmonije.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković90Svakako izbjeći lupanje ritma nogom.
1Ljubiša Jovanović94Vredna si, ambiciozna.lepo! Meditacija veoma dobra! I pasaže poetizuj u koncertu intonacija odlična!
1Branko Mihanović90Vrlo temperamenta svirka, precizna i samo uvjerena. Lijepo vođena kantilena u Massenetu, puna emocija.
1Mladen Đorđević96Odlično
1Mario Šincek97Intonacija je super, stilski dobro izvođenje obje skladbe, možda fali veće dinamičke lepeze.
1Diana Grubišić Ćiković97Čestitam, krasno
1Tomislav Vukšić95
1Ida Gamulin98
1Boris Lenko98Veoma lijep Massenet. I dijelimično bez klavira. Inače, klavirista je super, ovo se može desiti. Svira veoma često ovih dana. I svira veoma dobro.
1Miljenka Grđan89
1Orest Shourgot98Ima puno dobrih stvari u sviraju.intonacija odlična... Treba raditi na desnoj ruci a to je da treba koristiti cijelo gudalo. Pogotovo dolazati do žabice. Onda će automatski biti više mogućnosti sa zvukom.
1Krešimir Lazar90