Skip to Main Content

Profil natjecatelja

David Vidović

klarinet / rođ. 2006. g / Solisti 4. (rođeni 2006. i mlađi)

OGŠ pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, Podgora Krapinska, Hrvatska

Mentor: Mihovil Dorotić, učitelj mentor klarineta

Ime i prezime korepetitora: Irena Lenuzzi

Program

1. krug

Karl Stamitz: “Darmstädter” klarinet koncert (No.7) III. st. Rondo (5 min)
Louis Cahuzac: Cantilene (5 min)

2. krug

Gaetano Donizetti: Concertino B-dur, 2.st. Allegretto (4 min)

Životopis natjecatelja

David Vidović rođen je 28. lipnja 2006. u Zaboku. Pohađa 8. razred osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini. U Osnovnoj glazbenoj školi u Krapini pohađa i uspješno završava pet razreda glazbene škole na klarinetu kod profesora Želimira Dubovečaka. Potom se prebacuje u Osnovnu glazbenu školu u Zabok gdje, kod profesora Mihovila Dorotića, pohađa 6. razred. Od 2018. godine sudjeluje na raznim natjecanjima učenika i studenata glazbenih škola, državnim i međunarodnim, gdje redovito osvaja nagrade. Godine 2018. na Državnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“ osvaja 1. nagradu te na 56. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa HDGPP-a osvaja 2. nagradu. Sljedeće 2019. godine na natjecanju „Mladi Padovec“ osvaja 3. nagradu, zatim sudjeluje na Međunarodnom natjecanju puhača „Woodwind & Brass“ i osvaja 3. nagradu te još sudjeluje na Međunarodnom natjecanju „Bistrički zvukolik“ na kojem osvaja 2. nagradu. Godine 2020. sudjeluje na 58. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa HDGPP-a i osvaja 2. nagradu. Aktivni je član Gradskog puhačkog orkestra Krapina te zbora „Bolji svijet“ pri Franjevačkoj crkvi svete Katarine u Krapini gdje svake nedjelje svira na Svetoj Misi. Želja mu je nastaviti glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi potom i dalje.

Životopis mentora

Rođen sam 1980. godine. Osnovnu glazbenu školu „Ferdo Livadić“ završio sam u Samoboru 1996. godine, a Srednju glazbenu školu pohađao sam na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“ u Zagrebu u klasi prof. Nike Marušića gdje sam maturirao 2000. godine.
Diplomirao sam klarinet na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Milka Pravdića 2004. god. Prethodno sam diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti, Zagreb u klasi prof. Eugena Kokota 2001. god.
2017.g. primio sam Odluku o napredovanju u zvanje učitelja mentora. Nastavnik sam klarineta u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ K. Š. Gjalskog u Zaboku od 2007.godine. U tom su periodu moji učenici osvojili brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković92Muzikalno. Niski registar na momente previše grub i za nijansu previsok.
1Ljubiša Jovanović90Talentovano. Nemoj brojati celom nogom. Nauči lepo prstima da brojiš. Razmišljaj o smeru muzike. Malo trčiš užurbano, treba stići do MUZIKE! Krajevi u kantileni pažljivije da se sviraju zbog intonacije. Da ih bolje čuješ i više podrške dijafragme! Čestitke.
1Branko Mihanović91 Vidljiva nervoza, grub forte Tehnicki navjezbano Cantilena lijepo vođena, malo se povisila intonacija Treba izbjeći plitko disanje
1Mladen Đorđević91Dobro je, još malo ton i intonacija001
1Mario Šincek98Potrebna je mirnoća i možda malo sporiji tempo da skladba bude kompaktna i da zvuči opak protočno. Sugeriram više razmišljati o tonu da ne puca, više kontrole u dinamici između donjeg i gornjeg registra. Svakako bi trebalo upozoriti i korepetitora da, ako već ne može zadržati solistu, neka ne ubrzava samovoljno.
1Diana Grubišić Ćiković93
1Tomislav Vukšić90
1Ida Gamulin90
1Boris Lenko88
1Miljenka Grđan90
1Orest Shourgot98
1Krešimir Lazar92