Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Jurica Kotarski

truba / rođ. 2007. g / Solisti 4. (rođeni 2006. i mlađi)

OGŠ pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, Sveti Križ Začretje, Hrvatska

Mentor: Marko Bobičanec, Profesor

Ime i prezime korepetitora: Helena Vidović

Program

1. krug

Ch. Klinger etida br.5 (1,10 min)
Vjacheslav Shelokov: Childern concerto (5,30 min)

2. krug

J.B.Loeillet: Sonate en Bb
- I.st. Adagio, II.st Allegro (2,50 min)
B.Bjelinski: Preludij, Aria i Rondo
- II.st Aria (3,50 min)

Životopis natjecatelja

Jurica Kotarski rođen je 27.08.2007 godine u Zaboku trenutno pohađa 5 razred Osnovne glazbene škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok u klasi profesora Marka Bobičanca.
Tijekom školovanja sudjelovao je na natjecanjima kao solist 2. nagrada na regionalno natjecanju, te u komornom sastavu 6-9 -članova 1. nagradu te plasman na državno natjecanje.

Životopis mentora

Marko Bobičanec rođen 10.05.1984 u Čekovcu akademski je glazbenik i profesor trube u O.G.Š pri O.Š. Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku
Uz mentorstvo učenicima na raznima natjecanjima na kojima redovito postiže zapažene rezultate redovito i aktivno se bavi solističkim i komornim muziciranjem gdje redovito nastupa diljem lijepe naše i u inozemstvu.
Sa Podium brass kvintetom često nastupa i u Mariji Bistrici te u našem lijepom zagorju i svim krajevima lijepe naše.
Honorarni je vanjski suradnik Zagrebačke filharmonije te redovito i aktivno svira i u drugim orkestrima kao što su HNK Zagreb Rijeka i Osijek, Simfonisjki orkestar i Jazz okrestar Hrt-a, Gradsko kazalište komedija i mnogi drugi
Dirigent je i voditelj Gradskog puhačkog orkestra Zabok i Limene glazbe Belica od kuda je i počelo sve što se tiče glazbe uz dragog i neizostavnog učitelja Gospodina Stjepana Taradi.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković89Malo poraditi na sigurnosti.
1Ljubiša Jovanović93Odličan zvuk!
1Branko Mihanović95Lijep ton, pun sjaja, dobar legato, manji intonativni problemi, prirodno fraziranje
1Mladen Đorđević89Postavljen to, ataka,. Malo je forsirao u volumenu u zelji da se iskaze, pa je pretjerao. Vezbati alikvote legato, stakato i skale, sve ravno. Talentovan, samo napred
1Mario Šincek96Ton je stvar trenda i vremena u kojem jesmo, kao i moda. Njegu svoj ton i dalje takav kakav jeste. On je po meni lijep i on je odraz tvoje osobnosti. Nemoj skraćivati note na kraju fraza (cjepkati), pogotovo u koncertu. Također, pokušaj kontrolirati ton da se ne raspršuje.
1Diana Grubišić Ćiković94
1Tomislav Vukšić90
1Ida Gamulin89
1Boris Lenko92
1Miljenka Grđan85
1Orest Shourgot94Jako dobro, paziti na intonaciju, previsoke su g, a, f, c... Na početku bilo je dobro a poslije intonacija otišla je prema gore i nije bilo čisto.
1Krešimir Lazar90