Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Saša Blažina

gitara / rođ. 2012. g / Solisti 1. (rođeni 2012. i mlađi)

GŠ Ferdo Livadić, Samobor, Samobor, Croatia

Mentor: Vesna Faullend Heferer, Profesor savjetnik


Program

1. krug

Matteo Carcassi: Allegretto (1,15 min)
Georg Zarb: Bear Dance (52 sec)

Životopis natjecatelja

Saša Blažina rođen je 06.02.2012. u Zagrebu. Živi u Samoboru. Pohađao je vrtić Izvor u Samoboru. Ide u Osnovnu školu Bogumil Toni i odličan je učenik. Pohađa prvi razred Glazbene škole Ferdo Livadić smjer gitara, pod vodstvom profesorice Vesne Faullend Heferer. Saša jako voli svirati, crtati, kreirati nove stvari i igrati minecraft. Ima mlađu sestru Saru od 3 i pol godine.

Životopis mentora

Vesna Faullend Heferer, prof. savjetnik
glazbeni pedagog-mentor i učitelj gitare

Rođena je u Samoboru 1958. gdje i danas živi i radi. Glazbeno pedagoškim radom počela se baviti još 1979. godine odmah nakon završene opće gimnazije i srednje glazbene škole , glavni predmet gitara. Studirala je povijest umjetnosti i anglistiku na Filozofskom fakultetu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu odjel za glazbenu kulturu na kojem je i diplomirala 1990.
Od 1993. g. utemeljila je u Samoboru Ljetnu školu gitare u kojoj je bila organizator i predavač do 1997. Tu je tradiciju ponovo oživjela osnovavši 2011. Youngmasters , međunarodnu ljetnu gitarističku školu u kojoj su predavači mladi pedagozi i izvođači svjetske reputacije.
ovremeno se bavi publicistikom, najčešće objavljujući članke vezane uz područja njenog redovnog djelovanja. U njima promiče glazbenu kulturu i doprinosi dignitetu zvanja glazbenog pedagoga u širem smislu. Piše stručne članke metodičke tematike. Autor je Početnice za gitaru InG/Sing and Play (MMA, 2009.) i notnog izdanja InG/Ensembles (MMA, 2013).

Sudjelovala je u radnom tima za oblikovanje prijamnog ispita. Pri tome je samostalno osmislila metodu pismene provjere glazbene inteligencije koja ne podrazumijeva prethodno glazbeno obrazovanje. Posljednjih godina je također osmislila je i ostvarila nekoliko različitih multimedijskih projekata s osnovom na glazbenom stvaralaštvu mladih.

U školskoj godini 2011/12 promovirana je od strane MZOŠ-a Hrvatske u zvanje mentora, a krovna strukovna organizacija u zemlji, Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, dodjeljuje joj 2013. svoju godišnju nagradu .

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković97
1Ljubiša Jovanović93
1Branko Mihanović91Koncentrirano sviranje, mozda cak preoprezno pa dolazi do zastoja u pohodu glazbe
1Mladen Đorđević96Lepo
1Mario Šincek93
1Diana Grubišić Ćiković92
1Tomislav Vukšić84
1Ida Gamulin88
1Boris Lenko87
1Miljenka Grđan92Bravo!
1Orest Shourgot98