Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Franka Zidarić

klavir / rođ. 2012. g / Solisti 1. (rođeni 2012. i mlađi)

GŠ Ivana Matetića Ronjgova, Rijeka, Buzdohanj, Hrvatska

Mentor: Jadranka Jurić, prof.savjetnica


Program

1. krug

Marie Seuel-Holst, Pirati (1.05 min)
Albert Biehl, Sonatina u G-duru op.57 br.4 (1.35 min)
-I.Allegretto
Johann Sebastian Bach, Musette u D-duru iz Knjižice za Annu Magdalenu Bach (0.50 min)
William Gillock, A Witch's Cat (1.10 min)

Životopis natjecatelja

Zovem se Franka Zidarić i idem u 2. razred Glazbene Škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i u 3. razred osnovne škole. Rođena sam 24.2.2012. u Rijeci. Kao i svako dijete, volim se igrati s prijateljicama, plesati i učiti nove stvari. Od svega najviše volim svirati svoj dragi instrument, klavir. Glazba je u našoj kući normalna stvar. Oduvijek se svira i pjeva, a mama kaže da mi je čak puštala glazbu i dok sam bila u trbuhu. Za 3. rođendan sam dobila bubnjeve, ali nisam bila baš sretna s tim instrumentom. Probala sam i tatinu gitaru, ali ni to mi se nije svidjelo. Kad sam krenula u vrtić, imala sam sreću da je moja teta svirala klavijature, pa smo svakoga jutra počinjali dan s pjesmicama, a ja sam bila sve više zaljubljena u klavijature. Logično je da sam se upisala u glazbenu školu jer je glazba dio mog svakodnevnog života i jako ju volim. U mojoj glavi se stalno vrti nekakva melodija.
Na početnom solfeggiju sam upoznala sve instrumente, pa sam tada postala sigurna da je ipak klavir moja prava ljubav. Danas sam najviše zahvalna svojoj profesorici Jadranki Jurić koja ima jako puno strpljenja, vjeruje u mene i potiče me da budem bolja.

Životopis mentora

Jadranka Jurić dugogodišnja je nastavnica klavira u osnovnoj i srednjoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.
Svoje učenike voli poticati na javne nastupe, koncerte i natjecanja jer im to daje dodatni motiv za sviranje i napredak. Osim toga, to su i lijepe prilike za druženja, stjecanje novih prijatelja i putovanja.
Za vrijeme školovanja, njeni učenici osvojili su mnoge nagrade i priznanja. Najveća sreća i ponos su joj oni koji su se nastavili profesionalno baviti klavirom kao izvođači ili klavirski pedagozi, kao i oni koji su u životu odabrali neka druga zanimanja, ali i dalje vole svirati klavir te svoju ljubav prema glazbi prenose novim generacijama.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković96
1Ljubiša Jovanović94
1Branko Mihanović87Desna i lijeva ruka jos nisu sasvim koordinirane, sitna zastajkivanja
1Mladen Đorđević98Talentovano i veselo
1Mario Šincek92
1Diana Grubišić Ćiković93
1Tomislav Vukšić89
1Ida Gamulin92
1Boris Lenko93Jasno, muzikalno, sve u redu. Prstici rade sve kako treba, kako glava diktira.
1Miljenka Grđan87
1Orest Shourgot98