Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Ansambl Bum Bam

Komorni sastav 1. (rođeni 2005. i mlađi)

UŠ Matka Brajše Rašana, Labin, Labin, Hrvatska

Mentor: Marijan Lincmajer, prof.


Program

1. krug

Wolfgang Amadeus Mozart, (arr. Marijan Lincmajer): Arija ''Kraljica noći'' iz opere ''Čarobna frula'' (2,30 min)
Marijan Lincmajer: Conan I., II. i III. stavak (6,15 min)

Životopis natjecatelja

Ansambl Bum Bam čine učenici Udaraljkaškog odjela Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, pod vodstvom prof. Marijana Lincmajera. Djeluju s različitim brojem izvođača, ovisno o prigodi i manifestaciji. U sastavu kvinteta, u prosincu 2020. natjecali su se na Regionalnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Agencije za odgoj i obrazovanje osvojivši 1. nagradu. Nažalost, radi epidemioloških uvjeta, državno natjecanje nije održano. U sastavu noneta nastupili su 3. ožujka 2021. na svečanom obilježavanju 100.-te obljetnice Labinske Republike, pred predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. Aktivno sudjeluju na svim velikim manifestacijama Grada Labina i Umjetničke škole, a kao veliki ansambl od 12 članova domaćin su svake godine labinskog Festivala udaraljki (uz goste iz drugih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva). S obzirom da za ovakav sastav ne postoje originalne note, njihov profesor i voditelj primoran je pisati za njih aranžmane i autorske skladbe.
Na natjecanju Bistrički Zvukolik nastupaju u sastavu kvinteta:
-Mateo Budaković (2008.), VI. r. OGŠ – stup ansambla. Više puta nagrađivan je kao solist i kao član Bum Bam-a.
-Ivano Bembić (2007.), V. r. OGŠ – duša ansambla. Više puta nagrađivan kao član Bum Bam-a.
-Matias Belušić Gonzales (2008.), IV. r. OGŠ – čuvar ansambla. Više puta nagrađivan kao član ansambla.
-Filippo Kranjac (2009.), IV. r. OGŠ – samo na cure misli. Brojne nagrade kao solist te laureat Međunarodnog natjecanja SONUS. Više puta nagrađivan je i kao član ansambla.
-Stella Gržentić Rušnjak (2009.), III. r. OGŠ – najopuštenija princeza ansambla Bum Bam. Više puta nagrađivana kao član ansambla.

Životopis mentora

Srednju glazbenu školu završio je u Bjelovaru, diplomirao je 2008. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika, a 2009. godine završio je Umjetničko usavršavanje komorne glazbe također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. S udaraljkaškim ansamblom Bing Bang broji mnoge nastupe diljem svijeta (festivali udaraljki u Valenciji, Lyonu, Parisu, Stockholmu, Taipeiu i Pekingu). Na državnim natjecanjima u Hrvatskoj osvojio je više prvih nagrada.
Marijan Lincamjer istaknuo se i u pedagoškom radu kako s brojnim individualnim nagradama s učenicima, tako i s udaraljkaškim ansamblom Bum Bam za kojeg je napisao brojne skladbe i obrade i osvojio visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Niz godina djelovao je kao timpanist HNK u Rijeci, a trenutno je zaposlen u Umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu kao profesor udaraljki.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković99Bravo, samo tako nastavite!
1Ljubiša Jovanović98Kako ste samo divni! Kao iz Bajke! Prelepo!
1Branko Mihanović97
1Mladen Đorđević98Odlično, Muzikalno, ujednačeni.
1Mario Šincek98
1Diana Grubišić Ćiković97Bravo, samo tako naprijed, lijepo muzicirate. Možete se i nasmijati, nije zabranjeno. Profesore, čestitam za aranžmane
1Tomislav Vukšić96
1Ida Gamulin94
1Miljenka Grđan100Odlična izvedba arije Kraljice noći u arr. Vašeg mentora! Bravo!
1Orest Shourgot99Odlično.
1Krešimir Lazar93