Skip to Main Content

Profil natjecatelja

Klavirski duo CeDeVita

Komorni sastav 1. (rođeni 2005. i mlađi)

GŠ Ivana Matetića Ronjgova, Rijeka, Rijeka, Hrvatska

Mentor: Jadranka Jurić, prof.savjetnica


Program

1. krug

Ernest Markham Lee, 4 Piano Duets - br.2 The Lost Lagoon (2.30 min)
Arturo Buzzi Peccia, Storia del diavolo (2.0 min)

Životopis natjecatelja

Klavirski duo CeDeVita čine Sofya Petrishcheva i Robert Vodopija, oboje rođeni 2007.godine. Učenici su klavira u klasi Jadranke Jurić, profesorice savjetnice u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.
Duo je započeo s radom prošle školske godine. Prelazak nastave komorne glazbe na daljinu onemogućio im je planirane nastupe, ali nije umanjio njihovu volju za sviranjem komorne glazbe. Vježbali su puno odvojeno i snalazeći se putem interneta na razne načine.
Nastup na Bistričkom Zvukoliku njihovo je prvo natjecanje i jedan od prvih zajedničkih javnih nastupa uživo. Sretni su i zahvalni na toj pruženoj prilici!

Životopis mentora

Jadranka Jurić dugogodišnja je nastavnica klavira u Osnovnoj i Srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.
Svoje učenike voli poticati na javne nastupe, koncerte i natjecanja jer im to daje dodatni motiv za sviranje i napredak. Osim toga, to su i lijepe prilike za druženja, stjecanje novih prijatelja i putovanja.
Za vrijeme školovanja, njeni učenici su osvojili mnoge nagrade i priznanja. Najveća sreća i ponos su joj oni koji su se nastavili profesionalno baviti klavirom kao izvođači ili glazbeni pedagozi, kao i oni koji su u životu odabrali neka druga zanimanja, ali i dalje vole svirati klavir te svoju ljubav prema glazbi prenose novim generacijama.

Ocjene

KrugSudacOcjenaNapomena
1Krešimir Seletković96Lijepo i ujednačeno.
1Ljubiša Jovanović90Lepo! Još slobodnije!
1Branko Mihanović95
1Mladen Đorđević92
1Mario Šincek97
1Diana Grubišić Ćiković97Čestitam, složno svirate, samo naprijed i uživajte
1Tomislav Vukšić95
1Ida Gamulin93
1Miljenka Grđan93Čestitam!
1Orest Shourgot99Odlično.
1Krešimir Lazar93